Mac OS X ja kirjasimensuurennuspallukka

Tämä kuva on Mac OS X:n standardista kirjasimenvalintaikkunasta.

kirjasinvalitsin

Mihin suuntaan lähtisitte raahaamaan pallukkaa, jos aikomuksenanne olisi suurentaa kirjasinkokoa portaattomasti?

On toki aivan luontevaa, että ylöspäin raahaaminen tarkoittaa suurennusta. Mutta kun vieressä on litania numeroita, jotka kasvavat alaspäin, kiskaisen aina ensiksi väärään suuntaan [siksi en ehdi päivittää tätäkään blogia tämän useammin].

***

Ylipäänsä nuo Mac OS X:n mini-ikkunat [huomaa kapea otsikkopalkki] ovat raivostuttavia, sillä niitä ei pääsääntöisesti pysty sulkemaan normaalilla ikkunansuljentanäppäinkomennolla. Muistaakseni joku neuvoi minulle kerran, kuinka tuollainen suljetaan, mutta olen jo ehtinyt unohtaa. Vinkeistä ollaan kiitollisia. Mini-ikkunoiden painikkeetkin ovat niin pienet, että hiirellä tähtääminen on erityisen vaivalloista.

18 kommenttia artikkeliin ”Mac OS X ja kirjasimensuurennuspallukka

  1. Terminaalissa avaa helposti fontti-ikkunan omppu+t:llä, vaikka haluaisi uuden terminaali-ikkunan (omppu+n). Automaattisesti huitasee fontti-ikkunalle omppu+w, joka luonnollisesti sulkee juuri sen irkkiterminaalin.

    Olen täysin samaa mieltä näiden pikkuikkunoiden turhuudesta. Miten tällainen asia voi olla toteutettu näin puolivillaisesti käytettävyydeltään muuten melko hyvässä käyttöjärjestelmässä.

  2. Johtuu ihan vain siitä että se kopioitiin yhtään ajattelematta virtuaalisia työpöytiä ja oikeasti älykkäitä ikkunamanagereita tarjoavasta järjestelmästä.

  3. …Mikä on sinänsä aika älytöntä että kursorilla pitää kuitenkin ensin klikata ikkunasta aktivoidakseen sen ennen kuin esc-näppäimellä on mitään vaikutusta. En ole ainakaan keksinyt muuta keinoa aktivoida tällaista spesiaali-ikkunaa. Samalla vaivallahan sitä klikkaa tietysti sitä pientä punaista pallukkaa, tosin hieman enemmän joutunee tähtäilemään.

  4. Pitää nyt vielä sanoa sen verran että kaikista loogin ja helpoin tapahan on sulkea ikkuna samalla komennolla millä sen avaakin. Eli tässä tapauksessa [komento] + T

  5. Kiitokset Oskari, olemme ripauksen viisaampia. Miten minusta tuntuu, että olisin tuon joskus keksinytkin, mutta unohtanut sitten. Aina ei tietenkään välttämättä tiedä ikkunan sulkevaa näppäinkomentoa, sillä avaamisellekaan ei välttämättä ole omaa pyhitetty, mutta koska kirjasinikkuna on yksi yleisimmin ärsyttävistä mini-ikkunoista, tällä päästään jo pitkälle.

  6. Hello there! Just want to say that I find your site enough interesting for me. Usefull information and all is good arranged. Thank you for your work. I will visit your site more ofter from now and I bookmarked it.

  7. Sarcastic ??Well, aren’t we just a ray of fucking sunshine? Not the brightest crayon in the box now, are we? Don’t bother me. I’m living happily ever after. Do I look like a fucking people person? This isn’t an office. It’s Hell with fluorescent lighting. I pretend to work. They pretend to pay me. You! Off my planet !!Therapy is expensive, popping bubble wrap is cheap! You choose. Practice random acts of intelligence & senseless acts of self-control. I like cats too. Let’s exchange recipes. Did the aliens forget to remove your anal probe? Errors have been made. Others will be blamed. Let me show you how the guards used to do it. And your cry-baby whiny-assed opinion would be…? I’m not crazy, I’ve just been in a very bad mood for 30 years. Sarcasm is just one more service we offer. Do they ever shut up on your planet? I’m just working here till a good fast-food job opens up. I’m trying to imagine you with a personality. A cubicle is just a padded cell without a door. Stress is when you wake up screaming & you realize you haven’t fallen asleep yet.I can’t remember if I’m the good twin or the evil one. How many times do I have to flush before you go away? I just want revenge. Is that so wrong? I work 40 hours a week to be this poor. Can I trade this job for what’s behind door #2? Too many freaks, not enough circuses. Just smile and say ”Yes, Mistress.” Chaos, panic, and disorder – my work here is done. Earth is full. Go home. Is it time for your medication or mine? Aw, did I step on your poor little bitty ego? I plead contemporary insanity. How do I set a laser printer to stun? I’m not tense, just terribly, terribly alert. When I want your opinion, I’ll give it to you.

  8. Paluuviite: picus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s