Kirjoittajasta

 

Matias Pietilä

Tässä blogissa puhutaan maailman virheistä niiden tärkeilevillä nimillä. Kirjoittajana on käytettävyysasiantuntija, diplomi-insinööri Matias Pietilä.

gmail.com-osoitteeni alkuosa on matias.pietila. Twitteristä minut löytää nimimerkillä @mpietila, ja nykyään meuhkaan myös Linkedinissä. Voit soittaa minulle numeroon +358505060201.

 

Miksi et ole kaikkien näiden vuosien jälkeenkään korjannut blogisi nimen kirjoitusvirhettä?

Köyttöliittymän ö-kirjain pyrki viittaamaan nokkelasti, kuinka olemme kurjien käyttöliittymien köyttämiä emmekä pääse toimimaan täydellä kapasiteetillamme. Sikäli nimi on harhaanjohtava, että täällä puhutaan asioista laajemmin kuin pelkkien käyttöliittymien kannalta ja välillä myös hienoista toteutuksista pelkkien ongelmien sijaan, mutta minä nyt olen vähän heikkona nokkeluuksiin.

Mitä teet työksesi, saanko sinut avuksi omaan projektiini?

Työkseni vastaan design-liiketoiminnasta Qvik-nimisessä yhtiössä, joka määrittelee itsensä Suomen johtavaksi luovaksi mobiilitaloksi. Taustamme on mobiilipalveluissa, mutta nykyään konsultoimme laajemmin myös pilvijuttuja ja sen sellaista.

En tällä hetkellä tee suunnittelukeikkaa omaan laskuuni enkä etsi työpaikkaa.

Olen törmännyt lehtijuttuun, jossa sinua kutsutaan maksuasiantuntijaksi. Millä meriiteillä?

Olemme seuranneet Qvikillä PSD2-maksupalveludirektiiviin liittyvää keskustelua viime vuodet ja pyrkineet ymmärtämään sen mahdollisuuksia kauppiaille. Lisäksi olimme tuomassa Apple Paytä Pohjoismaiden markkinoille ja olemme konsultoineet yrityksiä, jotka haluavat uudistaa maksuratkaisunsa nykyaikaisiksi. Näiden kokemusten myötä olen päätynyt välillä mediaankin kommentoimaan näitä asioita. 

Voitko kirjoittaa minun tuotteestani tai palvelustani?

Mieluusti, kunhan sovitaan, että saan kirjoittaa vapaasti myös epäkohdista. Olen kirjoittanut aiemmin mm. sarastusvalosta.

Voitko tulla luennoimaan tilaisuuteeni tai antaa lausunnon lehtijuttuuni?

Totta kai. Puhun mieluusti erilaisista käyttäjäkäskeiseen suunnitteluun liittyvistä asioista: erityisesti minua kiinnostaa, kuinka yhdistää design, liiketoiminta ja ketterä ohjelmistokehitys. Lisäksi tykkään kertoa spesifisti mobiilikäyttöliittymien suunnittelusta eri alustoille. Viime vuosina mukaan ovat tulleet liiketoiminnallinen vaikuttavuus ja datavetoisuus – sekä maksamisen murrokseen liittyvät aiheet.

Tällaisia asioita olen tehnyt:

  • Presentaatioita ja puheenvuoroja
  • Haastatteluja televisioon, radioon ja lehtiin
  • Podcast-vierailuja
  • Paneelikeskusteluja (myös juontajana)
  • Luennointia

Olen esiintynyt asiakastapahtumiemme lisäksi mm. UXDX-seminaarissa, Helsinki Design Weekissä, Alma Talentin, Googlen, Netsin, Aalto-yliopiston, Haaga-Helian, Sanoma Akatemian,  Wakarun, Startup Saunan, IxDA Helsingin, Future Femalen ja HelsinkiOS:n tapahtumissa ja antanut haastatteluja mm. Yleisradiolle, Almalle ja Sanoman julkaisuille.

Täältä voi katsoa listan julkisista esiintymisistäni viime aikoina.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s