köyttöliittymä.net

Koska muistettavuus on tärkeää, sain ällin hankkia tälle oman domainin. Blogin löytää jatkossa osoitteesta köyttöliittymä.net. En vielä osaa saada sitä näkymään osoiterivillä – pitää perehtyä, jahka joutaa.

***

Kaikki ovat varmaan jo nähneet Applen uudet get a Mac -mainokset. Huomioitavia asioita on kaksi:

 1. Raivostuttava automaattisesti latautuva video Applen etusivulla on pienempi kuin aiemmin.
 2. Maccia esittävä näyttelijä on stailattu vähemmän grungeksi ja vähemmän krapulaiseksi kuin edellisissä mainoksissa. Sänki on huomaamattomampi ja nykyisessä kampauksessaa hän näyttää entistä enemmän nuorelta Steve Jobsilta.
 3. mac

  jobs

9 kommenttia artikkeliin ”köyttöliittymä.net

 1. Skrubussa taannoin päiviteltiin, miten harvat ovat ottanet skandit käyttöön nettiosoitteissaan (pni tais kyllä puhua firmoista…). Onneksi on kaltaisiasi edelläkävijöitä, jotka räväyttävät ennakkoluulottomasti niinkin eksoottisella skandikokoelmalla kuin köyttöliittymä!

 2. Tuo osoiteriville näkyminen riippunee domainosoitteesi vuokrapaikasta. Itselläni on kotisivuosoite vuokrattu paikasta namecow.com (27e / 3v) ja siellä domainin ylläpidossa valitaan josko forwardoitu osoite vaihtuu siihen todelliseen vaiko se sivu tuodaan täysruudun kokoiseen frameen, jolloin se vuokrattu domainosoite näkyy osoiterivillä.

  Jälkimmäisessä oli sitten jotain rajoituksia aliosoitteiden näkymisessä, joten tuli se vaihdettua myöhemmin tähän vähemmän ’tyylikkääseen’ forwardoinnissa vaihtuvaan osoitteeseen.

 3. Joo, framet ovat pahuutta. Kuvittelin, että homma toimisi niin, että muutan WP:n asetuksista alkusivun tuohon uuteen domainiin, mutta sepä ei ole niin yksinkertaista. Kaupan päälle WP sekosi skandeista, ja koko blogi levisi käsiin, enkä päässyt enää ylläpitosivulle asiaa korjaamaan.

  Sain sittemmin ohjeita, kuinka homma pitäisi hoitaa, mutta se vaatii sähläämistä palvelimen asetusten kanssa ja sen sellaista. Jos tuo saadaan joskus toimimaan, niin dokumentoin toki.

 4. No, tuo framehomma ei vaikuta mitenkään sivujen esitykseen tai muutenkaan htmlään, koska näyttää ruudun täyskokoisena. Mutta varmasti tuohon tosiaan löytyy parempiakin keinoja eri domainvuokraajilla, joilla tuon ratkaisun huono puoli vältetään.

 5. Jeps, tuo on se ekassa viestissä mainitsemani ’rajoitus aliosoitteiden näkymisessä’. Domain.net/alisivu tyyliset osoitteet ei kai toimi oikein kunnolla tuossa ratkaisussa. Kotisivullani vain ei oikeastaan ole alisivuja, joten käytin tuota frame-asetusta suht pitkään, ihan vain tyylikkäämmän osoitteen takia. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s