Henkilöiden mukaan lajiteltu tieto

Luin joskus taannoin artikkelin, jossa kerrottiin Applen sittemmin kuolleesta ja kuopatusta Copland-projektista. Hankkeen tarkoitus oli modernisoida kovin antiikkiseksi käynyttä Mac OS:ää ja tuoda siihen parannetun moniajon kaltaisia ominaisuuksia, jotka saatiin lopulta mukaan vasta NeXT:n päälle rakennetun Mac OS X:n myötä. [Valitettavasti en löydä artikkelia enää mistään.]

Coplandiin liittyi myös käyttöliittymällisiä uudistuksia. Mac OS 8:n myötä käyttöön tulleen Platinum-ulkoasun lisäksi artikkelissa mainittiin ideoita, kuten ajan kuluessa ulkonäköään muuttavat kansiot. Jos johonkin kansioon ei olisi kajottu pitkään aikaan, se alkaisi pikkuhiljaa peittyä hämähäkinseittihin. Myös henkilöiden oli määrä saada omat kansionsa, joihin olisi sitten kerääntynyt heihin liittyvää tietoa, oletettavasti automaattisesti.

Minulle riittävät reaalimaailman hämähäkinseitit, mutta saattaisin kaivata mahdollisuutta järjestellä tietoa henkilöittäin. Spotlight osaa kyllä hakea tietoa henkilön nimellä ja näyttää tiedostojen ohella tähän liittyvät yhteystiedot ja sähköpostit. Valitettavasti Spotlightin käyttöliittymä on mitä on eikä hakuja voi tallentaa.

Finderissa voi talllentaa Spotlight-hakuja älykkäiksi kansioiksi, mutta ne sisältävät ainoastaan tiedostoja. Näin yhteystiedot ja sähköpostiti jäävät uupumaan. Haluaisin tietysti mukaan myös chatti-lokit, tekstiviestit ja henkilön nimen mukaan tägätyt valokuvat. Lisäksi henkilöitä olisi syytä voida yhdistellä projekteittain.

En tiedä, olisiko moiselle käyttöä, mutta ainakin kaikki olisi tehtävissä, jos haluttaisiin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Henkilöiden mukaan lajiteltu tieto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s