Pakkauskoon mukaan vaihtelevat käyttötavat

pikkupussi Fazer on perinteisesti myynyt Tutti Frutti -karkkejaan suurina jumbopusseina. Pusseihin kuuluu varsin onnistuneita hedelmäkarkkeja, jokseenkin mitäänsanomattomia salmiakkeja ja tyystin tarpeettomia lakukuutioita, jotka eivät maistu miltään ja jotka tarttuvat hampaisiin.

Jos pussista poimii karkkeja syötäväkseen yksi kerrallaan, lakukuutiot tapaavat jäädä syömättä. Karkkia suuhun koura kerrallaan lapattaessa lakupalat menevät muiden mukana, eivätkä erityisemmin häiritse. Saattavatpa jopa tukevoittaa syntyvää kokonaiskompositiota.

Ymmärsin tämän vasta ostettuani uudemman pienemmän Tutti Frutti -pussin, jossa ei ollut ainuttakaan lakuraetta. Oliko pienemmän pussin sisältö erilainen, koska sitä oli tarkoitettu käytettävän eri tavalla? Suuri pussi on selvästi tarkoitettu koura kerrallaan kahmalointiin, mutta pieneen soveltuu paremmin hienostunut yksi kerrallaan poimiva lähestymistapa. Ja Fazerilakin oli ymmärretty, ettei kukana karkkejaan yksi kerrallaan syövä ollut kiinnostunut hyödyttömistä lakukuutioista.

***

Hetken pidin Fazeria esimerkillisenä käyttökokemuslähtöisenä tuotteistajana ja hehkutin havaintoani kaikille. Sitten ostin seuraavan minipussin ja huomasin sen sisältävän lakukuutioita siinä missä suurempi jumbopussikin. Ilmeisesti lakut olivat puuttuneet ensimmäisestä pussista sattumalta eikä teoriani pitänytkään paikkaansa.

Ei se mitään, pidin teoriastani silti.

4 kommenttia artikkeliin ”Pakkauskoon mukaan vaihtelevat käyttötavat

  1. Lakukuutiothan ovat noiden pussien suurinta parhautta! :O
    Söisin kernaasti pelkästään lakukuutioita, jos niitä olisi saatavilla…

    Mega/minipussien syöntitapaidea oli silti mitä kiehtovin 🙂

  2. Kuulostaa ihan järkevältä teorialta. Varsinkin, kun miettii, että karkkiaskin syömisessä kestää yleensä yhtä kauan, kuin karkkipussin, vaikka toisessa saattaa olla kymmenen kertaa enemmän painoa.

    Ihana teoria joka tapauksessa, vaikka itse kyllä pidän niiden lakurakeiden mausta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s