Pieni ja iso huuhtelu

Aloitetaan blogi heti raflaavalla vessajutulla, jottei suotta rima kohoaisi. Ennen vanhaan ihmeteltiin, mistä hanasta tuli kylmää, mistä kuumaa ja kuinka. Nykyään wc-pönttöihinkin on hiipinyt toinen nappi.

huuhtelunappeja

Pienen ja ison huuhtelun merkitys joudutaan kertomaan kovin diskreetisti. Kuvan pöntössä on selkeästi suuri ja pieni nappi suurta ja pientä hätää varten. Varsin luonnollinen mappaus.

Jos muodot eivät olisi näin selviä, jouduttaisiin mielenkiintoiseen tilanteeseen sopivia symboleita tai tekstiohjeita mietittäessä. Pitäisikö siihen pirtää universaali kuva lopputuotteesta? Vai alkulähteestä? Tähän asti nuo kuvat on tavattu piirtää kopin seinille.

Vai painaa lopputuotteiden nimet viidellä yleisimmällä kielellä molempiin nappuloihin? Suomeksi voitaisiin sentään puhua tyylikkäästi ykkösestä ja kakkosesta.

4 kommenttia artikkeliin ”Pieni ja iso huuhtelu

  1. Hyvä juttu, uusi asiablogi!

    Mielestäni ykkönen ja kakkonen kuullostavat tässä yhteydessä groteskeilta. Parempaa ehdotusta en tosin keksi, paitsi ehkä olla puhumatta koko aiheesta, ts. olla kuin ei oliskaan.

  2. Niin mulle on ainakin aina hankalaa kun ei ole varma että kumpi niistä on ykkönen ja kumpi kakkonen. Että numeroidaanko hätä sen fyysisen koon mukaan vaiko siihen käytetyn ajan tai huuhteluveden mukaan. Vai kiireen määrän mukaan. Ykkönenhän on kuitenkin toisaalta pienempi, mutta toisaalta tärkeämpi, eli ensimmäinen, eli suurempi ja hätäisempi, jos sallitaan näin sanoa.

    Vai ilmaistaanko binäärinä? 1 = suora, 0 = pyöreä. Siinä ainakin miehille miettimistä.

  3. Napeistahan ei oikeastaan mitata hädän kokoa, vaan sen alas huuhtelemiseen tarvittavan veden määrää. Loogisimmat ikonit tätä kuvaamaan ovat tietenkin esimerkiksi yksi vesipisara ja monta vesipisaraa.

  4. Merlac, laitteen kannalta ajatellaan toki vesimäärää, mutten sitten tiedä, ajatteleeko käyttäjä asiaa ennemmin itsensä kautta. Tämä on onneksi niin yksinkertainen tilanne, että harva varmaankaan erehtyy napista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s