Skrubun viikonloppuvitonen inspiroi kertomaan herätyskelloista.
Yksi, kaksi vai useampi herätyskello? Kello, kelloradio, kännykkä tai ehkä jopa kukko? Vai heräätkö sisäisen kellon herättämänä?
Minä olen käyttänyt perinteisesti kännykkää herätyskellona, sillä rannekelloni piippi on niin vaimea, etten herää siihen – ja huonolla tuurilla käsi on tyynyn alla herätyksen aikaan eikä ääni kuulu senkään vertaa.
Olen vain niin tottunut sammuttamaan kännykkäni hälytyksen, ettei se ole paras mahdollinen vaihtoehto. Muutenkaan en tykkää näpelöidä kännykkää unen pöpperössä, sillä saatan vahingossa soittaa jonnekin. Parhaana esimerkkinä hätänumeroon – muuten käyttöliittymältään monelta osin uraa uurtavassa Benefon Q:ssa kun oli aikoinaan tehty hätänumeroon soittaminen hieman liian helpoksi.
Kännykän sijaan olen yrittänyt käyttää tietokonetta herätyskellona: olisihan omaan musiikkiinsa kummasti miellyttävämpää herätä kuin kännykän piipityksen ja pöytää hakkaavaan värinään. Se olisi myös huomaavaisempaa kämppäkavereita kohtaan. Valitettavasti herätyskello-ominaisuus ei kuulu vakiona iTunesiin, ja erilaiset testaamani apuohjelmat ovat olleet pettymyksiä: joko ne maksavat liikaa, eivät osaa herättää konetta unesta luotettavasti [varsinainen herätyskello] tai ovat muuten järkyttäviä.
En jaksa uskoa, että herätysominaisuus näyttäisi tältä, jos Apple viimein päättäisi lisätä sen iTunesiin:
Lisäksi ohjelmaa kiusaa käyttäjää ja vaatii päivittämään aina uuden version ilmestyttyä eikä kiusallaankaan suostu käynnistämään vanhaa versiota.
Tuorein ratkaisu ongelmaan on viikko sitten CeBIT-messuilta edukkaasti hankkimani iPod-jalusta-kaiutin. iPodista herätysominaisuus yllättäen löytyy – samoin uniajastin iltakäyttöön – ja ääneksi saa valita piippauksen sijaan haluamansa soittolistan. Kahden aamun koekäytöllä yhdistelmä vaikuttaa varsin toimivalta.
Jos raha ei olisi este, niin JBL On Time vaikuttaa aika hienolta ja huolella mietityltä herätyskellolta:
[jos joku osaa kertoa minulle suoraan, kuinka julkaista tekstejä ajastetusti, olen kovin kiitollinen.]
Pistät julkaisuajankohdan tulevaisuuteen ja eiku publish.
PS: Blogi on mainio.
Kiitos, tuo oli liian yksinkertaista. Ilmankos ei mistään löytynyt ohjeitakaan.