Kyllä ja ei jälleen kerran

Rutisin joskus aiemmin löydettyäni iTunesista dialogin, jossa oli Kyllä/Ei -tyyppiset painikkeet. Siis sen sijaan, että olisin löytänyt painikkeet, jotka sanovat Siirry ja Älä siirry. Vaikuttaa siltä, että merkintä kuuluu hävikissä kadonneiden joukkoon.

Kylla/ei

Kuvassa on vielä Kyllä-vastaus vasemmalla, vaikka Mac-konventio on laittaa se oikealle.

Tuorein blogilöytöni, Membranophonist’s Ramblings, esittelee aika tukun vastaavia töppäyksiä. Taustalla siis ajatus, että painikkeiden teksteinä on suotavaa käyttää verbejä, jolloin käyttäjän ei tarvitse kiinnittää huomiota varsinaisen viestin sanamuotoon ja miettiä, onko oikea vastaus tällä kertaa kyllä vai ei.

2 kommenttia artikkeliin ”Kyllä ja ei jälleen kerran

  1. Aihetta sivuten: Ovatko näiden dialogien pikanäppäimet jotenkin johdonmukaisia tai jostain nähtävissä? Muistaakseni esim. suomenkielisessä Photoshopissa ”älä tallenna” löytyy D:n alta (as in ”Don’t Save”), mutta vaikkapa Quarkista en löydä mitään pikanäppäimiä. Onko niitä edes?

  2. Tämä on nähdäkseni Mac OS X:n pahimpia puutteita: kaikissa dialogeissa ei voi operoida ilman hiirtä. Yleensä D tosiaan on älä tallenna, mutta ei aina. Yleensä nappuloita voi valita Windowsin tapaan sarkaimella ja vahvistaa välilyönnillä, mutta ei aina.

    Minusta Windowsin komentojen alleviivatut kirjaimet näyttävät kovin rumilta, mutta Macin tilanne on sittenkin siihen verrattuna umpisurkea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s