SDP:n kynnysmatto

Noin se SDP hiipii tähänkin blogiin. Puolueen sivusto käyttää ns. kynnysmattoa, josta saa valita, siirtyykö maalisvaalien kampanjasivuille vai puolueen tavanomaisille kotisivuille. Periaatteessa kynnysmatot ovat pahasta, mutta tällaisen lyhytaikaisen projektin tapauksessa ratkaisu saattaa olla järkevä.

Kampanjasivusto on kepeä ja selkeä, mutta toki toteutettu epäelegantisti fläshillä. Kenties typerimpänä ongelmana alasivuilla ei ole omia osoitteitaan, joten suorien linkkien tekeminen ei ole mahdollista. Tämä on erityisen surkeaa blogien kannalta; mikä on blogi, johon ei edes voi linkittää, jos vaikka jostain syystä haluaisi.

No, nuo nyt ovat ikiaikaista kitinää, mutta tämä oli uutta.

n kynnysmattosivu

Myös puhekupla on linkki, ja kuplan kärki osoittaa kohti SDP:n kotisivut -tekstiä. Mitä luulette, mihin kuvaa klikkaamalla päätyy?

[Kappas, teksti tosiaan muuttuu, kun kuvan päällä hoveroi hiirellään. Luulin ensin, että teksti muuttuu itsestään omia aikojaan, sillä myös puhekuplan alapuolinen valkoinen alue kelpaa aktivoimaan tekstinmuutoksen. Vaihteeksi hyvä esimerkki systeemikuvan ja käyttäjän mentaalimallin ristiriidasta.]

3 kommenttia artikkeliin ”SDP:n kynnysmatto

 1. Ei liity postaukseen, mutta olen miettinyt tuota tapaa ilmoittaa linkeistä jotka siirtävät käyttäjän pois sivustolta.
  Eli tässäkin blogissa, linkin jälkeen on pieni nuoli joka ilmaisee käyttäjän siirtymistä pois tältä sivulta toiseen verkkosivustoon.
  Myös wikipedia tekee samoin.

  Toisaalla taas pientä nuolta käytetään ilmaisemaan, että linkkiä klikattaessa sivu aukeaa uuteen ikkunaan. Tämä on hyvin ymmärrettävää.
  Ihmettelekin siis, miksi se, että siirrytään pois sivustolta, pitää olla merkitty nuolella. Eikö linkkien klikkaaminen ole webin tarkoitus ja niitä seuraaminen.

 2. Vaalipiirien valinnassa on jotain outoa… Karttan klikkaaminen on periaatteessa helppoa, mutta jos asuu jossakin lähellä vaalipiirien rajaa, joutuu klikkaamaan pahimmassa tapauksessa auki neljä vaalipiiriä ennen kuin oma löytyy.

  Tuossa suurin outous on ehkä se, että täältä (http://www.vaalit.fi/34846.htm) löytämäni virallinen vaalipiirien luettelo oli sekä numeroinniltaan että vaalipiirien rajoiltaan täysin SDP:n kartasta poikkeava. Onko tässä jotakin hassua, vai onko sekä vaalipiirien että Suomen maantieteen kohdalla yleissivistyksessäni ammottava reikä?

 3. Flashin käyttäminen on toki melkein aina pahasta, mutta tällä kertaa eri alisivuille on mahdollista viitata. Osoitteessa sdp.fi/vaalit07 ei ole oikeasti kuin kehysten raamit ja oikea sivusto löytyy osoitteesta sullemulle.fi (Firefoxin käyttäjät voivat näpäyttää Flash-animaation vierestä ja valita näytä vain tämä kehys). Siellä ainakin suurin osa sivuista näyttää saavan oman osoitteen. Eli yhteenvetona kehykset ovat tässäkin tapauksessa jopa Flash-animaatiota suurempi ongelma.

  Hieman jää vain mietityttämään onko sullemulle-teema alkanut jotenkin nolottamaan vai onko vain jäänyt osaaminen kesken, kun sdp.fi/vaalit07 ei uudelleenohjaa reilusti osoitteeseen sullemulle.fi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s