Verkkopankkimaksun kalleus

Ajoittain kuulee purnausta, ettei iTunes Storessa voi maksaa verkkopankin avulla. Hesburgerin HeseTV-musiikkikaupan (sic!) käyttöohjeissa kerrotaan, miksi.

Jokaisesta sähköisestä maksutapahtumasta korvataan laskutuspalkkio joko pankille (verkkomaksut 0,50 €), luottokorttiyhtiölle (luottokorttimaksut 3 %) tai matkapuhelinoperaattorille (tekstiviestimaksut). Laskutuspalkkio voidaan laskea yhteen vasta sen jälkeen kun tiedämme ostoksesi kokonaissumman.

50 senttiä on aika paljon, jos kappale maksaa kokonaisuudessaan yhden euron. En tiedä, kuinka asia on HeseTV-kaupassa mietitty, kun missään ei kerrota, paljonko kappaleet maksavat.

[Ei sillä, että mäkkini tai ipodini olisi tuettu tietenkään. Ottaisivat oppia Amazonista, joka on ymmärtänyt, etteivät iPod-epäyhteensopivat kaupat menesty. Kappaleen saa siirtää kannettavaan soittimeensakin peräti kolme kertaa ja polttaa kolmesti levylle. Paitsi, että jotkin kappaleet mahdollisesti useammin. Sekavaa.]

Kaikkiaan en täysin ymmärrä ihmisten intoa verkkopankkimaksamiseen ja edelleen vallitsevaa luottokorttimaksukammoa. Verkkopankin kautta maksaminen vaatii vaihtuvan tunnuksen syöttämistä ja on kamalan vaivalloista. Onnistuin itse jälleen unohtamaan, missä päin tunnuslukulistaa olen menossa (Yojimboon tallennettuun salattuu tunnuslistaan on vaikeaa merkitä, mitkä koodit on käytetty), ja nyt minun pitäisi mennä fyysisesti pankkiin avaamaan listani.

3 kommenttia artikkeliin ”Verkkopankkimaksun kalleus

  1. Kaskas. Blogin feedi ei enää päivity lukijaani, onneksi Kulutusjuhla linkkasi OnOff-postaukseen.

    ”Kaikkiaan en täysin ymmärrä ihmisten intoa verkkopankkimaksamiseen ja edelleen vallitsevaa luottokorttimaksukammoa.”

    Samaa mieltä. Suomessa velaksi ostaminen tuntuu olevan jotenkin häpeällistä, vaikka itse en näe hirveästi eroa siinä mikä firma lähtettää laskun parin viikon viiveellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s