Vista-hankaluuksia

Käytin tänään taas tovin Vistaa.

Näyttö oli kovin himmeä, ja käytin jonkin aikaa etsiessäni sopivaa asetusta näytön säädöistä. Oikea paikka oli lopulta energiansäästö, mutta ohjeiden avulla en tuonne löytänyt. Kuulemma asetus on ollut samassa paikassa jo XP:ssä, joten on vain Mac-ihmisen kieroutunutta ajattelua etsiä näytön säätöjä näyttö-otsikon alta.

Seuraavaksi yritin saada bluetoothin käyttöön, mutten löytänyt mistään siihen liittyviä asetuksia. Ohjeet mainitsivat valikoita, joita ei ollut olemassa ja kehottivat tarvittaessa katsomaan lisätietoa osoitteesta microsoft.com.

Mieleeni häivähti ajatus, että koneessa ei välttämättä ole bluetooth-yhteensopivuutta. Mutta mistä minä tuon saisin selville. Löysin sentään jonkin ominaisuuslistan eikä siellä mainittu bluetoothia missään, joten ehkä sitä ei sitten ollut.

Eihän koneen näppäimistön allakaan ollut tarraa, jossa lukisi bluetooth.

Parempi ajatus kuin jättää maininta pois olisi tietenkin sanoa vaikkapa hienovaraisesti bluetooth: ei valmiutta, jotta ei jäisi epäselvyyttä.

Microsoft.com-osoitteeseen linkkaaminen nyt on lähinnä kuittailua. Selain sentään aukesi. IE 7 ei ymmärtääkseni ole kamalan huono, ja ainakin se tuo välilehtien olemassaolon selväksi myös niitä ennen näkemättömälle käyttäjälle. Huvittavin oli sittenkin Nortonin tietoturvaohjelman IE:hen integroima kirkkaanvihreä palkki, joka sijaitsi osoitepalkin alla ja oli paksuudeltaan noin senttimetrin luokkaa. Se tarkoitti, että sivulla oli oletettavasti kaikki kunnossa. Palkissa oli vielä nappula, jota painamalla aukeni valtava luukku, jossa luki, että mikään ei viittaa siihen, että tämä sivu olisi huijaussivu.

[Minulla ei nyt ole kuvaa palkista, sillä kuvaruutukaappauksien ottaminen on aivan yhtä vaivalloista ja Paint aivan yhtä surkea Vistassa kuin aina ennenkin.]

En tiedä, mistä palkin sai pois enkä, miltä se olisi näyttänyt, jos kaikki ei olisikaan ollut kunnossa. Hieman surullista sittenkin tuhlata kallisarvoista vertikaalista tilaa moiseen palkkiin [, kun se voisi yhtä hyvin olla täynnä Soneran mainoksia ja alkaa vaikkapa vilkkua ärsyttävästi aina, kun käyttäjä vahingossa poistuu Soneran sivuilta.] {No, eikö tämän pitänyt olla asiablogi.}

7 kommenttia artikkeliin ”Vista-hankaluuksia

 1. ”Näyttö oli kovin himmeä, ja käytin jonkin aikaa etsiessäni sopivaa asetusta näytön säädöistä.” … ”on vain Mac-ihmisen kieroutunutta ajattelua etsiä näytön säätöjä näyttö-otsikon alta”

  Minä ainakin etsisin kirkkauden säätöjä ensisijaisesti näytöstä, enkä asetuksista. Käyttöjärjestelmästä riippumatta.

  ”kuvaruutukaappauksien ottaminen on aivan yhtä vaivalloista […] Vistassa kuin aina ennenkin.”

  Print Screen napin painaminen on vaivalloista? Tai aktiivisen ikkunan kaappaamiseksi Alt + Print Screen?

  Paintista olen täysin samaa mieltä, vaikkakin saivat siihen JPEG-tallennusmahdollisuuden sentään.

 2. Prosessi, jossa kaapataan tietty alue näytöstä ja luodaan siitä tiedosto työpöydälle on kovin vaivalloinen, niin.

  Macille painetaan näppäinyhdistelmää, raahataan alue ja ollaan valmiita: työpöydälle on ilmestynyt uusi tiedosto, joka sisältää halutun alueen.

  Windowsilla painetaan nappulaa. Kaivetaan Paint [kirjoitin vahingossa Pain] Käynnistä-valikon uumenista, liitetään koko näytön sisältävä kuva. Valitaan haluttu alue ja huomataan, että valitseminen ei ole mahdollista ikkunan rajan yli, joten todennäköisesti muutetaan ikkunan koko ennen tätä. Leikataan valinta leikepöydälle. Luodaan uusi dokumentti. Vastataan, että ei haluta tallentaa edellistä dokumenttia, vaikka ei ole edes sanottu, että halutaan sulkea se. Liitetään dokumentti leikepöydältä, valitaan tallenna ja haetaan työpöytä tallennuskohteeksi.

  Leikkaamisen ja liittämisen sijaan voitaisiin myös säätää Paintin dokumentin reunan kahvojen kanssa, mutta tyypillisesti se on vielä hankalampaa. Jos rajaamisen tekee Paintin sijan Powerpointissa, kuva tapaa muuttaa kokoaan mystisesti.

 3. ”Minä ainakin etsisin kirkkauden säätöjä ensisijaisesti näytöstä”

  Unohtui korostaa, että kyseessä oli läppäri.

 4. Vistassa on kuvaruutukaappausohjelma nimeltä Snipping Tool..

  .. onnistuu kokoruutu/ikkuna/alue ja kaappaukseen voi suoraan piirtää.

  Yksi tapa kännistää ohjelma on painaa ”starttipalloa” ja kirjoittaa ”sn” ..

 5. JKK, kiitos, pitääpä kokeilla ensi kerralla!

  Selvennyksenä vielä, että yllä oleva vuodatukseni kiteytyy pääosin siihen, että Paintista puuttuu kunnollinen rajaustoiminto.

 6. Vistassa on rajaustoiminto sisäänrakennettuna kuvienkatselusoftaan..

  .. avaa kuva
  .. yläpalkista ”Fix” ja oikealle ilmestyy paneeli josta löytyy:

  Auto Adjust, Adjust Explosure, Adjust Color, Crop Picture ja Fix Red Eye.

  .. jep, Paint on ankea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s