Helposti muiden päälle

Jokaiseen TeliaSoneran liittymällä käytettävän kännykän internet-selaimen yläreunaan ilmestyy navingointipalkki, josta pääsee suoraan yhtiön omiin palveluihin.

Palkki on aina näkyvissä riippumatta siitä, millä sivustolla tai palvelussa käyttäjä seilaa. Palkkia ei saa selaimesta pois, koska sitä ohjataan päätelaitteen ja internetin välisestä yhdyskäytävästä. SurfOpen palvelu myös kutistaa verkkosivut liittymänhaltijan matkapuhelimen näytölle sopivaksi [eivätkö sekä Nokian oma selain että Opera mini tee tämän jo?].

– Tarkoituksena on tehdä palveluidemme käyttö mahdollisimman helpoksi ja tuoda ne kaikkien muiden palveluiden päälle, Karlberg sanoo.

Taloussanomat

Ei minun elämääni helpota lainkaan, että TeliaSoneran palveluihin pääseminen on mahdollisimman helppoa hetkellä, jona haluan tehdä omalla puhelimellani jotain muuta. Samasta syystä olen liimannut mainoskiellon ulko-oveeni. TeliaSoneran palveluiden kuuluu olla niin hyviä, että haluan ne käyttööni vapaaehtoisesti. Enkä siltikään luultavasti joka hetkellä.

On valtavan surullista, jos käyttäjälähtöisyys tarkoittaa operaattoreiden mielestä tarpeettomuuksien tuputtamista väkisin. No, Opera mini varmaan toimii jatkossakin.

[Disclaimer: kirjoittajan oman työnantajan mielestä idea saattaa sittenkin olla oiva ja hyvinkin matkimisen arvoinen.]

2 kommenttia artikkeliin ”Helposti muiden päälle

  1. Suurin hupihan tuossa on se, että tähän ah niin käytännölliseen ja Soneran käyttäjille pakolliseen palkkiin tulee mainoksia. Hyvä idea, siis jos Soneran palvelut olisivat mainosrahoitteisia. Tai jos ne palvelut olisivat edes huomattavasti halvempia mainosten takia… Missään kohtaa Sonera ei ole ilmineerannut että asiakas saisi mainosten katsomisesta mitään vastiketta, vaan tarkoituksena tuntuu olevan ylilmääräinen rahan vuoleminen.

    Jään odottamaan mielenkiinnolla ensimmäistä ”peitä mainospalkki”-lisäosaa ja Soneran yritystä estää tämän osan käyttö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s