Laiton käyttömukavuus

TVkaista kuohuttaa jälleen tunteita. Palvelu ei ilmeisesti ole laillinen, toisin kuin samantapaisesti toimiva Saunavisio. Sinänsä ironista, että palvelu näkyy muuttuvan laittomaksi, kun käyttö tulee liian vaivattomaksi. Tietokone-lehti kertoo seuraavaa:

Ongelmallista on Ylen mukaan sen mainostaminen, että tvkaista.fi tallentaisi kaikki ohjelmat asiakkaan valitsemilta kanavilta automaattisesti. ”Tämä tarkoittaa sitä, että tallentajana on Tvkaista, ei kuluttaja”, sanoi Yleisradion lakiosaston päällikkö Katri Olmo lehdelle.

Saunavisiolla käyttäjä joutuu itse manuaalisesti merkitsemään tallennettavat ohjelmat yksi kerrallaan, vaikkei tähän ole teknistä syytä ja vaikka käyttäjän kannalta olisi parempi, että kaikki tapahtuisi automaattisesti. Monissa digibokseissa voi tallentaa automaattisesti seuraamiensa sarjojen uudet jaksot, mutta Saunavisio ei laittomuusriskien vuoksi anna tehdä tätäkään. [Ei ainakaan kesällä, jolloin laitteeseen tutustuin.]

Käyttökontekstilla tavataan tarkoittaa kännykän käyttämistä hansikkaat kädessä hiihtolenkillä, mutta laillinen ilmasto vaikuttaa kokonaisuuteen yhtä lailla.

***

Mieleeni muistuu, kuinka joskus nelivuotiaana, kahden kanavan aikaan, kuulin videoista ja pohdin, että sehän olisi kätevä laite. ”Että jos olisi katsonut jonkin ohjelman ja olisi tykännyt siitä, niin sitten voisi päättää, että nauhoitanpa tämän talteen, vai?” kyselin äidiltäni videon toimintaperiaatetta.

”Ei, tietenkin se pitää tietää etukäteen, että sen haluaa nauhoittaa”, äiti selvensi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s