Yliopiston opintosuoritusotteen t

Maailmassa on muitakin ärsyttäviä puhelinpalveluita kuin operaattoreiden asiakaspalvelunumerot.

Keksin haluta opintosuoritusotteen Helsingin yliopistosta. Meille ulkopuolisille se on maksullista hupia. Yksi vaihtoehto on maksaa ennakkoon 2,5 euroa ja mennä sitten johonkin tiettyyn paikkaan tiettynä kellonaikana. Toinen vaihtoehto on soittaa palvelunumeroon, joka maksaa 1,83 euroa minuutilta. Tällöin otteen saa kirjeessä kotiin.

Koetin soittaa, mutta kävi niin kuin arvelin: liittymälläni ei saa soittaa palvelunumeroihin. Tämä ilmeni kesällä, kun koetin soittaa Applen 0800-numeroon, ja puhelu alkoi normaalisti, mutta katkesi kiusallisesti juuri sillä hetkellä, kun henkilökunta vastasi siihen.

Soitin lainapuhelimella. Nauha aloitti kertomalla puhelun minuuttihinnan ja toivottamalla tervetulleeksi kuin 90-lukuinen nettisivu. Tervetuloa Helsingin yliopiston opintosuoritusotteen tilauspalveluun, se sanoi kuin maailmassa ei olisi kiire minnekään.

Sitten se sanoi saman ruotsiksi.

Seuraavaksi englanniksi.

Seuraavaksi se kehotti painamaan numeroa 5 ihan vain siksi, että tiesi, että minä kyllä tekisin ihan mitä tahansa se keksisi pyytää. Sikäli tämä virtuaalinainen ei poikennut oikeasta.

Tämän jälkeen sain valita kielen. Valitse, millä kielellä haluat jatkaa, se sanoi. Sitten sama ruotsiksi ja englanniksi, kertomatta vielä, kuinka valinta tehdään.

Jos haluat jatkaa suomeksi, paina yksi. Ensimmäistä kertaa pääsin painamaan ilman turhien käännösten kuuntelua.

Sain valita, haluanko tilata otteen rekisterissä olevaan osoitteeseen vai jonnekin muualle. En ollut varma, mitä rekisterissä mahtaa lukea, joten valitsin varmuuden vuoksi jonnekin muualle. Seuraava ohje oli sanoa nauhalle henkilötunnus, osoite ja otteen toivottu kieli ja painaa sitten numeroa 9, sillä se on samassa linjassa ykkösen ja vitosen kanssa.

Tein työtä käskettyä, mutta hermostuksissani unohdin valita kielen. No, sillä tuskin on väliä, eivätköhän vastaanottajat ymmärrä mitä vain. Huolestuttavampaa on, että luin vasta nyt tarkemmin ohjeet nettisivulta.

Pyydettäessä henkilötunnusta annetaan se näppäillen, ei sanellen ja siitä jätetään pois tunnusosan erottava väliviiva ja tunnusosan viimeinen merkki.

Äänite kyllä käski aivan selvästi sanomaan henkilötunnuksen nauhalle. Mistä edes tietäisin, mitä minun kuuluisi painaa, kun tunnus on syötetty. Saa nähdä, kuinka käy.

3 kommenttia artikkeliin ”Yliopiston opintosuoritusotteen t

  1. Vaikka olisit lukenut ohjeet nettisivuilta ensin, olisitko oskaltanut toimia myöhemmin saatuja puhuttuja ohjeita vastaan? 🙂

    Tuo suoritusotteen tilaus yliopistolta oli munkin mielestä jotenkin epämääräistä.. Paljon mukavampaa se oli TaiKista hankkia.

  2. Niin.. kyllä helposti olettaisi, että sivuilla on vanhaa tietoa, vaikka tuossa kyllä näköjään erikseen mainitaan, että ei puhuttuna.

    Kas, otsikko on katkennut hassusti. No, ehkä se ei haittaa.

  3. Ote saapui paikalle ripeästi ja niin kuin piti, ilman mainintaa automaatin virheellisestä operoinnista.

    Ironista on, että onnistuin jotenkin avaamaan kirjekuoren niin, että paperin kulmasta repeytyi samalla pala. Hetkittäni mietin, ettei minun tarvitsisi välttämättä tehdä jokaista mahdollista virhettä vain siitä riemusta, että pääsen hihkumaan, että katsokaa nyt: tässäkin voi epäonnistua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s