11 kommenttia artikkeliin ”Postin tukevampi paketti-ilmoituslappu

 1. Tuli tässä pohdiskellessa mieleen, että miksi ”suuremman ja tukevamman lapun” pitää olla tasku johon saapumisilmoitus on laitettu, kaikkein järkevintähän olisi jos tämä lappu olisi saapumisilmoitus itse. Mielestäni siinä vielä sanotaan että tasku pitää ottaa mukaan postiin, jolloin menetetään sekin hyöty, että voisi voisi kätevästi tunkea pienen lapun housuntaskuun (jonne se tosin hyvin todennäköisesti hukkuisi lopullisesti…). Ja täytyyhän joka tapauksessa mukaan ottaa jokin kassi johon paketti itse mahtuu…

  Anteeksi lievä sekavuus, taitaa olla flunssan ja fysiikankurssin yhteisvaikutusta… 😀

 2. No, nykyisellään ratkaisu on sikäli modulaarinen, että mukaan voi ottaa koko setin tai pelkän lapun. En tiennytkään, että virallisesti myös kuorta kaivattaisiin, mistähän moinen. En ottanut mukaan kuin lapun, ja hyvin toimi.

 3. Meillä päin noita taskuja on käytetty vuosia.. itseasiassa en nyt edes muista saaneeni yhtäkään blankotarralle tulostetun pakettikortin saapumisilmoitusta ilman tuollaista taskua. Muistutukset taas kirjoitetaan konttorissa käsin paksummalle kortille, joka jaetaan ilman taskua sellaisenaan.

  Ja mitä tulee tuohon Marcon kysymykseen siitä miksei se tukeva lappu olisi saapumisilmoitus itse, tuossa kuvassa oleva saapumisilmoitus on lämpötulostetulle tarralle tulostettu pakettikortti, eli siis massapostittajat tulostavat koko lapun omilla systeemeillään kuten tuossa tapauksessa lämpötulostimella rullalta tai omassa tapauksessani lasertulostimella Itellan A5-kokoiselle tarralomakkeelle. Molemmissa tapauksissa saapumisilmoitus on ko. tarran keskiosa ja kiinni paketissa viimeiseen postitoimipaikkaan saakka, jossa se revitään irti ja jaetaan asiakkaalle.

  Näin ollen tuo nykyinen systeemi on tuollaisena melko optimaalinen ratkaisu koska noissa tulostettavissa tarrasysteemeissä ei juurikaan voisi olla mitään tukevampia osia jotta ne toimisivat tulostettaessa mahdollisimman monessa erilaisessa asiakasympäristössä. Toisaalta eipä kuluttajien käyttämissä pakettikorteissakaan saapumisilmoituksen merkittävään paksuntamiseen olisi varaa jotta teksti kopioituisi kunnolla allaoleviin lomakkeisiinkin.

 4. Jussi, hienoa, että joku tietää taustalla olevan tekniikan rajoitukset. Minä se vain tällä kertaa hippeilin haavemaassa..

  Voi olla, että tuollaisia on käytetty meilläkin aiemmin, ja olen vain sattunut itse saamaan toisen tyypin paketteja aiemmin. Minusta kun tuntuu, että käyttäjän kannalta on kovin sekavaa tietää, minkä tyyppinen lähetys on kyseessä milloinkin. Miloin se toimitetaan kotiin, milloin postiin? Milloin vastaanotto täytyy kuitata, milloin ei? Mukana sopassa ovat tietenkin UPSit ja TNT:t, joilla on omat systeeminsä.

  Tuon lähetyksen postikulut Vantaalta olivat sikamaiset viis euroa, vaikka painoa ei ollut juuri mitään. Hiljattain tilasin toisen, painavamman, tuotteen Vantaalta, ja se maksoi euron. Halvempi taisi olla kirje, sillä se tuotiin kotiin. Kalliimman sain käydä hakemassa, vaikka se olisi mahtunut luukustakin.

 5. Kas, taskuni oli sattumalta yhä tallella. Siinä ei käsketä ottamaan sitä mukaan, mutta sanotaan hupsusti: ”Säilyttäkää allekirjoittamanne saapumisilmoitus muovitaskussa.”

 6. Postin toiminnoista löytyisi aihetta vaikka kokonaiseen käytettävyys- ja saavutettavuusaiheiseen korkeakoulututkintoon.

  Meilläpäin näitä kuoria on käytetty myös jo pitkään ja se on aina herättänyt itsessäni hilpeyttä. Tämä edellä selitettyyn ongelmaan liittyvä ”ratkaisu” on mielestäni hyvä esimerkki siitä miten kompleksisten järjestelmien ongelmia ratkotaan lähes aina sieltä väärästä — ja helpoimmasta — päästä sen sijaan, että järjestelmiä itsessään suunniteltaisiin toimimaan vähemmän typerästi.

  Itselleni nuo laput tulevat muuten aina poikkeuksetta päivän tai kaksi sen _jälkeen_ kun olen jo vastaanottanut ko. paketin… 🙂

 7. DHL:n (ja varmaan UPS ja TNT) paketit pyritään lähtökohtaisesti toimittamaan asiakkaalle itselleen, tai tämän sihteerille / kämppikselle. Ne saa siis jättää luukusta eli ”luukuttaa” vain vastaanottajan luvalla ja kun osoite on varmistettu. Jos asiakasta ei saada kiinni, jätetään saapumisilmoitus, jonka jälkeen asiakas soittaa ja sopii uuden toimitusajan.

  Posti käsittääkseni taas luukuttaa kaiken, paitsi liian isot paketit ja kirjatut kirjeet, jotka saa käydä hakemassa postista. Tai tuskin se ihan näin yksinkertaista on…

 8. Oiva, minun lempparini on, kun UPS vei kerran huollosta palanneen läppärini minulle tuiki tuntemattoman naapurin luokse eikä laittanut edes lappua postiluukustani. Onneksi naapurissa asui kunnon väkeä, ja tulivat soittamaan illemmalla ovikelloa (ja onneksi reagoin avaamalla enkä pidättämällä hengitystä…)

  Minusta tuntuu, että joskus nuo toimitettavat paketit myös päätyvät postiin, mutta ehkä se on sitten vain postin pakettien kanssa niin.

 9. Kurkkaappa myös lappujen kääntöpuolille. Muistaakseni tasku on samalla myös lomakke noutovaltakirjan kirjoittamista varten. Yleensä tosin ei kysytä edes henkkareita, joten käyttö taitaa rajautua aika harvoihin tapauksiin.

 10. Erkka, takana on tosiaan valtakirjapohja. Joskus olen joutunut näyttämään henkkareita postissa, mutta en tosiaan tiedä, mistä tämä riippuu.

  Tänään hain taas paketin postista, mutta siinä ei ollut tuota lisäkuorta. Tämä oli tosin tilattu Amazonin kautta.

 11. Paluuviite: Mitä ikinä teetkin, älä hukkaa Postin saapumisilmoituslappua | Köyttöliittymä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s