Kampin bussiterminaalin ovien logiikka

Tämä valokuva on otettu syksyllä 2006, mutta vierähti tovi ennen kuin tulin kirjoittaneeksi aiheesta.

skitched-20090926-205004.jpg

En ymmärrä Kampin bussiterminaalin ovien logiikkaa. Ne avataan painikkeella, joita on ovien molemmin puolin tyylikkäiden tolppien päissä. Yhdellä painalluksella ovet pysyvät auki jonkin aikaa ja sulkeutuvat sitten itsekseen.

Kun bussiin rynnii kerralla suuri joukko ihmisiä, ovet ehtivät sulkeutua moneen kertaan autoon pääsyä odoteltaessa. Napit ovat sen verran kaukana ovesta, ettei välissä seisoskellessaan yllä itse painamaan nappulaa.

Tästä syntyy jonkinlaista sanatonta yhteisöllisyyttä, kun jonossa takana seisovat pitävät huolta edessä seisovista lähimmäisistään ja painavat ovet auki, kun nämä uhkaavat hyökätä päälle. Ehkä tämä on syynä siihen, että on päädytty nappiratkaisuun tavanomaisen automaattioven sijaan.

Suurena journalistina kysyin Kampin asiakaspalvelustakin selitystä asiaan, mutta saamani vastaus oli hieman kummallinen.

kiitos palautteestasi. Espoon terminaalin balanssiovissa on ovitutkat. Tutka on kohdistettu pääosin oven edustalle sisään menijöitä ajatelleen. Jos ihminen seisoo oven välissä, tutka ei välttämättä tunnista ihmistä. Tutkia on säädetty useasti, mutta ilmeisesti edelleen muutamia puutteita löytyy.

Laitamme asian ovihuoltoja tekevälle yritykselle tehtävälistaan.

Onko jollain lukijalla parempaa tietoa asiasta?

3 kommenttia artikkeliin ”Kampin bussiterminaalin ovien logiikka

  1. ”muutamia puutteita” ilmenee? Jos jollain on parempaa tietoa asiasta, kiinnostaisi minuakin. Sitä kun on moneen otteeseen saanut todistaa ovien ansiokasta yritystä litistää ihminen.

    Toisaalta, nyt kun yhteisöllisyys on niin kovassa nousussa netissä, niin ehkä asia on kuten sanoit. Tarkoituksena onkin luoda bussimatkaajien yhteisö ihan reaalimaailmaan.

  2. Paluuviite: Hesburgerin tilausautomaatti ja muut Kampin ihmeet | Köyttöliittymä

  3. Paluuviite: | Köyttöliittymä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s