Uusi patterni? Videon kirjanmerkkipainikkeet

Blogilista väitti tämän päivittyneen saapuneen kommentin vuoksi, joten sanotaanpa lyhyesti jotain. Hiljattain silmiini on pistänyt kahdessa paikassa uuden tyyppinen videototeutus. Sivun yläosassa näkyy video, jonka etenemispalkki koostuu diskreeteistä osasista. Näin käyttäjä näkee, missä mennään ja mitä on tulossa. Jos aihe ei kiinnosta, voi hypätä suoraan haluamaansa osioon. Uuden Zune HD:n markkinointisivu tarjoaa tästä hyvän esimerkin.

Zune.net

[Minähän menin toisaalla tunnustamaan kerettiläisesti, että Zune HD näyttää minusta aika hienolta.]

Tässä yhdistetään varsin kiinnostavasti käyttäjän kontrolli välittömyyteen. Jos tilalla olisi tavanomainen video käyttäjää odottavine play-painikkeineen ja tavanomaisine etenemispalkkeineen, video saattaisi jäädä käynnistämättä ja toisaalta se orjuuttaisi voimakkaammin katsomaan sen kokonaan läpi.

Osataan sitä Suomessakin – melkein. Vierityspalkki kertoo TeleFinlandin uusineen sivustonsa. Uusilla sivuilla on markkinointisivu, jossa esitellään mobiilipalveluita ja houkutellaan ihmisiä mobiililaajakaistan tilaajiksi. Sivulla on vastaava toteutus muutamalla erolla.

TeleFinland - Netti puhelimeen

  • Video painetaan käyntiin kuten mikä tahansa video
  • Videon kappalemerkit näyttävät alkuun välilehdiltä, joten en tajunnut, että ne liittyvät videoon ennen kuin näin palkin kasvavan videon edetessä
  • Videota ei saa seis

Sanoisin, että Zunen tapa hoitaa homma on parempi: video käynnistyköön automaattisesti, mutta annetaan käyttäjälle kontrolli sen pysäyttämisestä. Liikkuva pause-nappi on toki vähän hankala maali. Voisi olla hyvä, että välilyöntikin toimisi pausena, jos ei millään viitsitä toteuttaa erillistä, paikallaan pysyvää nappulaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s