Nokian lippulaivamyymälä

Kävinpä minäkin ohi kulkeissani tutustumassa Nokian Aleksanterinkadulle avaamaan lippulaivamyymälään. Sinänsä ajatus liikkeestä, jossa laitteita pääsee kunnolla hipelöimään, on mainio. Tästä kertoo jo Apple Storen menestys maailmalla. Tavallisissa kaupoissa laitteet saattavat olla kosketeltavissa, mutta akkuja niissä harvemmin on, ja koska laatikoissa ei tavata kertoa kuin teknisiä yksityiskohtia, käyttöliittymään tutustuminen ja sopivan tuotteen löytäminen on kovin hankalaa.

Mukavaa sekin, että juuri Helsinki maailman muiden metropolien [toistaiseksi Chicago, Hong-Kong ja Moskova] ohella on saanut oman myymälänsä. Kovin pieneltä se tosin tuntui ja hieman hämärältä verrattuna Applen ja Sonyn vastaaviin liikkeisiin.

Hälyttävintä asiassa oli sittenkin, etten ollut millään löytää kymmenien näytillä olleiden luurien joukosta yhtäkään, jonka olisin halunnut. Nokian mallit näyttävät olevan nykyään järjestään melkoisia möhkäleitä. Ainoa lopulta miellyttänyt oli nimeltään kai 8800 ja hinnaltaan jotain tuhannen euron luokkaa.

8800

Kenties sen saisi halvemmalla jostain, Nokian myymälän kun ei ole tarkoitus kilpailla hinnalla. Tässäkin se poikkeaa Applen kaupoista, jotka yleensä myyvät hienoista puitteistaan huolimatta tavaraa kilpailukykyisin hinnoin – ja suututtavat normaalit jälleenmyyjät.

Vertuja katselin vain lasin takaa. Ne olivat vielä suurempia, mutta vaativat kai ne kaikki upotettavat timantit pinta-alansa, ja onhan se hyvä, että kännykkä on niin suuri, että kaikki varmasti näkevät, kun siitä on lukuisia tuhansia maksettu…

3 kommenttia artikkeliin ”Nokian lippulaivamyymälä

  1. Niinpä. Olisin vain luullut, että nykyään sentään tekisivät, kun Razr:kin on ollut olemassa jo monta vuotta. Kovin äkkiä Samsungkin kopioi Slvr:n.

  2. Ymmärrän kyllä, ettei Nokia halua astua kännykkäpuolella jälleenmyyjien varpailla, mutta miksi ihmeessä Nokia 770:ssa on Nokian omaan verkkokauppaan verrattuna 80 euron (20%) lippulaivapreemio? Tuotehan on sellainen, että sillä on nimenomaan myyntikanavaongelma. Ei edes Stocka myy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s