Kromatumpi iTunes

Apple sisällytti uuteen iTunesiin hienon Coverflow’n, josta kirjoitin aiemmin. Ja korjasi iPodin hallinnan helpommaksi. Siitäkin purnasin aiemmin.

Samalla jatkettiin käsittämättömällä käyttöliittymänsärkemisen linjalla ja tuotiin iTunesiin uudet rullauspalkit, jollaisia ei ymmärtääkseni löydy mistään muusta ohjelmasta. Ja ilmeisesti poistettiin mahdollisuus useamman kirjasto-ikkunan käyttämiseen yhtä aikaa. Enkä löydä mistään enää taajuuskorjaintakaan. Kaikkein vähiten ohjeista, mutta kukapa niistä olisi ikinä mitään löytänyt.

En varsinaisesti tarvitsisi kahta kirjastoikkunaa, jos Apple antaisi hallita soittolistoja toisella näytöllä, kun toinen pyörittää koko ruudun visualisoijaa, mutta ilmeisesti tässä on jotain teknisesti ylivoimaista, kun eivät tätä mahdollista.

Upeaa sittenkin, että kansitaide haetaan viimein automaattisesti myös itse ripattuihin levyihin. Applea kiinnostaa selvästi, että iTunesin käyttökokemus on mahdollisimman miellyttävä. Vielä kun sanoitukset virtaisivat yhtä kätevästi, mutta tätä rajoittanevat tekijänoikeudet.

6 kommenttia artikkeliin ”Kromatumpi iTunes

 1. Jotenkin veikkaan, että kansitaiteen hakemissa on kyse enemmän siitä, että hankitaan ihmisille iTunes-tunnus, jolla on sitten helppo ostaa musiikkia, kun se kerran on jo valmiiksi siinä iTunesissa sisällä. Moniin levyihin ei ole kansitaidetta, koska levyä ei ole myynnissä iTMS:ssa. Ja btw, eiköhän kansitaidettakin rajoita tekijänoikeudet yhtälailla.

 2. Cover Flown liittäminen iTunesiin oli hyvä juttu. Itse petyin hiukan tuohon mainostettuun tauottomaan toistoon, joka ei ehkä toimi niin hyvin kuin odotin. Automagiikalla kun ei aina pysty päättelemään muusikon ajatuksia.

  Muuten pidän uuden iTunesin ulkonäöstä. Poistivat sitten sen mollukan yläoikealta ja laittoivat sen useammaksi napiksi alalaistaan. Burn disk on selkeämpi kuin se kameran sulkijaa muistuttava härpätin. Vaikka olihan se sulkija elämyksellisempi.

  Mutta ne vierityspalkit (tuoltako ne näyttävät windows-versiossa?). Ja miksi valintaruudut (checkbox) ovat tummia, eli erilaisia kuin systeemin vastaavat?

 3. Näkymätön, kappas, niinpä onkin. Poistivat sitten näppäinoikotien pahalaiset.

  Kuvat tulevat tosiaan iTMS:stä, joten niihin Applella on jo oikeudet hankittu. Lyriikoita ei sen sijaan saa edes ostettuihin kappaleisiin.

  Mollukka oli tosiaan vähän epähavainnollinen ja erittäin modaalinen. Enkä voi kieltää, ettten olisi sittenkin pitänyt radioaktiivista polttomerkkiä hauskana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s