LinkedIn: My thoughts on insurances

Original post. Tällä viikolla julkaistiin Fennian blogiteksti, jossa pääsin muiden mukana toimimaan puhuvan pään ominaisuudessa. Haastattelu tehtiin toisen työviikkoni päätteeksi, eli johan siinä olikin hyviä edellytyksiä esittää näkemyksiä vakuutusalasta. En ihan tarkkaan muista, mitä sanoin ja vain osa sanomisistani päätyi itse juttuun, joten sanonpa tässä.

✅ Datavetoinen palvelukehitys on kiinnostavaa. Vakuutusala on siitä mainio, että se vie tämän äärimmilleen. Se on kuitenkin pohjimmiltaan dataa ja todennäköisyyksiä, joten datavetoiseen ajatteluun on toimialalla vuosisataiset perinteet.

✅ Aina ei tarvitse keksiä uutta, vaan ratkaisemalla ikiaikaiset ongelmat paremmin pääsee jo pitkälle. Henkilökohtainen asiakaspalvelu on laadukasta, mutta kallista. Digipalvelut tapaavat toistaiseksi jäädä jälkeen tästä kokemuksesta, mutta ainakin on tiedossa selvä mittatikku, jota tavoitella.

✅ Ja tuon sanottuani, on kiehtovaa, millaisia uudet henkilökohtaiseen käyttäytymiseen mukautuvat vakuutustuotteet voivat olla, kun data saadaan otettua kunnolla avuksi. Tähän liittyy myös vahinkojen välttäminen kokonaan fiksun ennakoinnin avulla.

✅ Suosikkikäyttöliittymiäni ovat sellaiset, jotka näyttävät ensin käyttäjälle sen tiedon, mitä juuri hän tarvitsee juuri sillä hetkellä. Sen jälkeen helpolla toimenpiteellä saa nähdäkseen ja pääsee tekemään sen, mikä on tärkeää seuraavaksi. Matkailualalle näitä on luontevaa tehdä, kun matka on pitkälti valmiiksi käsikirjoitettu. Lopulta vakuutusalalla on paljon samankaltaisuutta tämän kanssa. Myös modulaaristen vakuutustuotteiden ostamisessa on yhtymäkohtia matkavarauksiin. Ei saa kertoa kellekään, mutta vakaa aikomukseni on kierrättää vanhoja ajatuksiani tännekin.

Juttu on luettavissa tuolla. Siinä on mukana myös pidempään alaa nähneiden kollegoideni kommentteja.

https://www.fennia.fi/sisaltostudio/ottaisitko-vakuutuksen-joka-auttaa-sinua-valttamaan-vahinkoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s