LinkedIn: Show your presentation in a window

Original post. ”Näkyy varmaan riittävän hyvin näin ilman esitystilaakin” lienee uusi ”kuuluu varmaan sinne perälle ilman mikrofoniakin”.

Vakavasti puhuen, on kiinnostava ilmiö, kuinka kalvoesityksiä on nykyään tapana katsoa niin usein työstötilassa. Se voi tuntua vähemmän pakkosyötöltä kuin päällekäyvä koko ruudun tila. Tapaamisten muututtua virtuaalisiksi käytäntö on yleistynyt, kun Teams + Powerpoint -yhdistelmä ei osaa fiksusti näyttää osallistujia silloin, kun esittäjä on esitystilassa.

Lopputuloksena yleisö saa tihrustaa tarpeettoman pieniä kuvia ja lukea punaisella alleviivauksella korjattuja sanoja. Pahimmillaan jokainen sana on alleviivattu, kun dokumentin kieliasetukset ovat pielessä. Vastaavasti esittäjä ei näe yleisöään eikä mahdollista chattia ja reaktioemojeita.

Keynoteen tuli taannoin kätevä ominaisuus pitää esitys koko ruudun sijaan ikkunassa ja Google Slidesissakin vastaava onnistuu. On vähemmän tunnettua, että tämä on mahdollista myös Powerpointissa. Valitse: Slide Show: Set Up Show: Browsed By An Individual (Window).

Tähän aiheeseen liittyy muuten ensimmäinen todellinen löytämäni hyöty Macin Touch Barille: sen avulla voi kätevästi vaihtaa kalvoa taustalla ilman ulkoista näyttöä niin, ettei etäpalaverin yleisö näe, että hypättiin kalvon yli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s