LinkedIn: Strategic design

Original post. Löysin arkistoaarteen. Litteroin aikoinaan 2007 piinaavaan tarkasti TKK:n seminaarikurssini avanneen paneelikeskustelun strategisesta käytettävyydestä. Nyt yllätyin, kuinka ajankohtaisia monet teemat ovat edelleen.

Selvä, kukaan ei puhu enää käytettävyydestä vaan kaikenlainen asiakaskokemus ja business design ovat vallanneet ilmatilan siellä missä halutaan kääntää asiakasymmärrys paremmaksi liiketoiminnaksi, mutta pohjimmiltaan kyse on samasta asiasta.

Yksi muutos on sentään tapahtunut: mainostoimistot ovat kadonneet kuvasta. 2000-luvulla oli vielä voimassa vastakkainasettelu käytettävyyssuunnittelijoiden ja kaikkitietävien mainostoimisto-AD:en välillä, mutta nykyään käyttöliittymävisutus on onneksi erkaantunut mainosmaailmasta.

Muutama hauska ajankuva: Nokiaa tuolloin edustanut Harri Kiljander mainitsee varovasti, että iPhonen myötä saattaa alkaa uusi aika. Mikko-Pekka Hanski Ideanilta kannustaa puhumaan kuin konsultti ja ennustaa konsolidaatiota.

”Hanski kommentoi kieli poskessa, että kannattaa ottaa oppia konsulttien kielenkäytöstä. ’Kertoo asiat kolmiona, kolmena päällekkäisenä pallona tai nelikenttänä’, hän tiivisti.
Hän muistutti, että kaikki pitävät itseään korvaamattomina ja tahtovat mukaan strategiseen päätöksentekoon ja arveli, että tulevaisuudessa nähdään konsolidointia ja suurempia käytettävyysfirmoja ostetaan yhtiöiden osiksi.”

Lopulta Idean myytiin liikkeenjohdon konsulttifirma Capgeminille 2017.

Raino Vastamäki Adagelta taas kuittailee, että oletko myymässä firmaasi vai. Adage myytiin Eficodelle vuonna 2017.

Niin se käy.

Mukana paikoin hauskaksi äityneessä keskustelussa olivat myös Titti KallioMika Hiltunen ja Miika Kurtakko. Puheenjohtajana toimi professori Marko Nieminen.

#design #designmaturiteetti #käytettävyys #usability #cx #asiakaskokemus #businessdesign #productmanagement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s