LinkedIn: Developer shortage vs. junior developers

Original post. Kehittäjäpula puhuttaa, mutta olemmeko luoneet rakenteellisen esteen nuorempien tekijöiden työllistymiselle IT-alalla?

1️⃣Ensin konsulttifirmat opettivat asiakkaille, että kiinteät projektit ovat mennyttä maailmaa: pitää olla ketterä ja tämän seurauksena tehdä hommat tuntilaskutuksella.
2️⃣Näin tilaajat alkoivat koota monitoimittajatiimejä, joihin poimitaan täsmätekijöitä CV:n perusteella. Etenkin julkisen sektorin kilpailutuksissa vaatimukset ovat usein kovia.

Näyttäisi, että lopputuloksena kaikkialla kaivataan senioreita eikä junioritekijöitä näin uskalleta palkata.

En usko, että tämä on pidemmän päälle kenenkään etu:

– Tilaaja hyötyisi siitä, että perushommat hoitaisi edullisempi ja motivoituneempi juniori kuin perustunkkaukseen kyllästynyt ja ylipätevä seniori. (Vrt. perinteiset toimialat kuten laki.)
– Junioreita hyödyntämällä voisi olla varaa palkata tiimiin useampi tekijä kuin muuten. Tämä korostuu design-rooleissa, joissa valitettavan usein yksi seniorisuunnittelija joutuu toimimaan yksin, kun projektilla ei ole varaa useampaan suunnittelijaan.
– Paras tapa saada aikaiseksi lisää senioreita on tarjota nuorille mahdollisuus päästä oppimaan. Vastaavasti mentorointi tarjoaa mielekkyyttä kokeneemmille.

Onko tämä teistä ongelma? Pitäisikö tehdä jotain?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s