Kohtaaminen YTV:n latausautomaatin kanssa

Olin niin hyvin tietoinen bussilippuni kauden päättymisestä, että yöllä tuo tunki uniini, joissa jäin kiinni raitiovaunussa. Minulla ei ole tapana viitsiä kaivaa lompakkoani taskusta vain tilastoja ilahduttaakseni, joten unessani muistin kauden päättyneen vasta, kun tarkastaja kertoi.

Tuon välttääkseni päätin tänään kokeilla lisätankkausta automaatilla, joita minun mielestäni kuuluisi olla paljon enemmän. Kovin usein olen päätynyt matkaamaan kotiin yöbussilla ja maksamaan matkani käteisellä, sillä en halua suotta pitää kovin suurta määrää rahaa sidottuna kortilleni, ja kortteja lataavat R-kioskit suljetaan jo yhdeksältä.

Ilahduin ymmärtäessäni, että lompakkoni mahtuisi laitteen tasolle kokonaan. Ei tarvitsisi suotta kaivaa matkakorttia lompakosta. Pitelin toisessa kädessäni pyörillä kulkevan laukun kahvaa ja tämän päälle pinoamaani kauppakassia, joten yhden käden käyttö soveltui tilanteeseeni mainiosti.


Mutta ei se onnistunutkaan. Kauden päättymisaika syötettiin näppäimistöllä, joka oli sijoitettu tason taakse niin, että lompakko esti sen käytön. Yrittäessäni nostaa lompakon hetkeksi pois tieltä laite lopetti ostotapahtumani ja palasi alkuun.

Muutamia muitakin tavanomaisia hankaluuksia tuohon liittyi. Näyttö vaikutti kosketusnäytöltä, muttei ollutkaan. Painikkeet olivat niin kaukana näytön reunasta, että joutui hieman pohtimaan, mikä liittyi mihinkin näytön kohteeseen. Mainittu numeronäppäimistö oli upotettu niin syvälle ja alas, että en nähnyt sitä kumartumatta.

Joka ikinen painallus tuotti pistävän piipahduksen, jota voisi luonnehtia lähinnä murhaavaksi. [En ollut krapulassakaan.]

Kautensa kestoa valitessaan ei saanut eteensä kalenteria, vaan joutui syöttämään päivämäärän numeroina. Minua olisi kiinnostanut lopettaa kauteni perjantaina, mutta nyt jouduin kaivamaan erillisen laitteen taskusta tämän selvittääkseni.

Päivämäärä piti syöttää kenttiin, joiden välillä liikkuminen oli kovin epäselvää. Kirjoitin kuukaudeksi 3 ja ihmettelin mitä nyt. Ruudun alalaidassa oli painike, jossa luki tyhjennä. Epäröin painaa sitä, jos se vaikka tyhjentäisi koko sivun, mutta tyhjensi sentään vain kuukausikentän. Syötettyäni kiltisti 03 fokus hyppäsi vuosilukukenttään. En tiedä, millä olisin päässyt takaisin.

Hinta tunti hieman suurelta ja pohdin, oliko automaatti varmasti huomioinut opiskelija-alennukseni. Siitä ei näkynyt tietoa mistään. Kerran aiemmin minulta oli laskutettu kioskilla vahingossa täysi hinta, eikä rahaa enää saanut takaisin vaan sen pystyi ainoastaan muuttamaan arvoksi kortilleen.

Tuossa vaiheessa huomasin myös, ettei automaatti antanut maksaa pankkikortilla eikä minulla sattunut olemaan paria sataa käteisenäkään, joten annoin olla ja kävelin R-kioskille.

Kuulemma automaatteja ollaan parantamassa. Ehkä ne vielä jonain päivänä tehdään suoraan oikein.

3 kommenttia artikkeliin ”Kohtaaminen YTV:n latausautomaatin kanssa

  1. Paluuviite: Pari sanaa maksupäätelaitteista

  2. Paluuviite: Hesburgerin tilausautomaatti ja muut Kampin ihmeet | Köyttöliittymä

  3. Paluuviite: | Köyttöliittymä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s